Yksityiset


Yrityksemme idea on ollut perustamisesta lähtien tarjota laadukkaita lattia-alan palveluja niitä tarvitseville.Mitä palveluja meiltä sitten saa?
Asiakas voi päättää tilaako hän meiltä kokonaispaketin perustuksista lähtien sementtiliiman poistoon ja piharakentamiseen saakka, avaimet käteen periaatteella.
Tai sitten asiakas voi valita vain itselleen sopivat palvelut ja tehdä omatoimisesti muut työt meidän opastuksella.
Lisäpalveluna alamme tehdä keväällä 2013 kosteusmittauksia jolloin voidaan olla varmoja milloin betoni on riittävän kuivaa pinnoitettavaksi.

Laatu, mitä se on?
Yrityksemme kouluttaa jatkuvasti uusia työntekijöitä ja laatupalavereja pidetään säännöllisesti. Laaduntarkkailu tapahtuu oman betonilattiatyönjohtajan toimesta joka myös neuvoo rakentajaa lattioihin liittyvistä teknisistä asioista. lisäohjeistusta löydät täältä. Normaali laatutaso betonilattioissa on BY 45 A-4-30 mukainen (+-7mm/2m). Meillä se on 2mm tiukempi. Lisäksi tehdään töitä valutekniikoiden ja materiaalien kanssa jotta pääsisimme takuuvarmasti +-4mm/2m suoruuksiin jolloin parketin ja laminaatin voi asentaa suoraan valun päälle ilman oikaisua.

Toimitusvarmuus, mitä se on?
Kun sovimme asiakkaan kanssa tietyn toimituspäivän ja kellonajan, pidämme myös siitä kiinni. Toisinaan tulee ylivoimaisia esteitä mutta jos asiakkaalle on tärkeää saada työ tehtyä juuri sovittuna aikana järjestelemme asiat niin että työ tulee tehtyä aikataulussa.
Rakennusalalle on valitettavasti tullut etelän ilmiö, luvataan halvalla ja samaan aikaan kalastellaan ”rahakkaampia” keikkoja ja unohdetaan aiempi sopimus.

Takuu, mitä se on ja mitä se kattaa?
Reklamaatio tapauksissa todetaan virhe, mietitään mikä sen on aiheuttanut (osa laadun kehitystä) ja miten se voidaan jatkossa välttää. Jos kyseessä on työvirhe, sovimme asiakkaan kanssa korjaustoimenpiteistä ja aikataulusta. Yrityksellämme todellakin toimii takuu, meiltä löytyy tehokkaat timanttihiomakoneet isonkin virheen korjaamiseen. Takuu aika on normaalisti 2 vuotta, mutta on sitä korjattu virheitä 6 vuoden päästäkin. Periaate on että jos virhe on sattunut, niin se myös korjataan.
Liikkeellä on valitettavasti tekijöitä joilla takuu jää puhe asteelle ja he väittävät etteivät tee virheitä (inhimillinen tekijä on aina olemassa), heiltä ei myöskään löydy kalustoa ja taitoa virheiden korjaukseen. Toisinaan liikkeellä on myös hämärämiehiä jotka uskottelevat olevansa meidän työntekijöitä, näillä takuu ja myös laatu on huonolla tolalla, he ratsastavat yrityksemme maineella. Valitettavasti tähän alentuvat jotkut yrityksetkin.

Toimitusehdot, millä pelisäännöillä pelataan?
Noudatamme betonilattioiden yleisiä toimitusehtoja jotka löytyvät täältä. Normaalisti sovitaan paljonkin asioita eri työmaille mutta sopimattomissa asioissa yleiset sopimusehdot määrittelevät pelisäännöt.

Mitä palveluja meiltä voi tilata?

 • Perustukset:
  Legalet perustusjärjestelmä täyttää tiukimmatkin energiavaatimukset ja on todella tulevaisuuden perustamistapa, siitä enemmän Legalett sivullamme. 2014 alamme myös tehdä ja asentaa pilarianturoita pienrakentajan tarpeisiin
 • Pohjatyöt:
  Teemme hienotasauksen ja asennamme eristeet ja raudoitteet sekä tarvittavat reunakaistat ja tietenkin avaimet käteen ajatuksella materiaaleineen päivineen.
 • Valutyö:
  Lattian valu toteutetaan sovittuna ajankohtana kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten soveltuvalla betonimassalla. Pieniä kohteita lukuun ottamatta työssä on aina 2 tai useampi henkilö. Pinnat hierretään koneellisesti jolloin varmistetaan että saavutetaan 4 luokan kulutuskestävyys. Asiakkaalle annetaan jälkihoito-ohjeet.
 • Autotallit:
  Autotallit ovat erikoislattioita jossa on otettava huomioon kuormituksen lisäksi kulutuskestävyys, pinnan sileys (puhtaanapito), pinnan tiiveys (öljyn ja lian imeytyminen), sekä väri.
  Nämä kaikki on mahdollista toteuttaa valun yhteydessä esim. mastertop pinnoitteilla. Myös kiillotettu betonilattia on mahdollista , työ toteutetaan jälkikäteen timanttihionnalla ja pintakovetin aineita käyttäen.
  Lopputuloksen varmistamiseksi olisi hyvä että ottaisitte yhteyttä jo ennen perustuksien tekoa jotta perustus ja lattia saataisiin toimimaan saumattomasti yhdessä. Yleistä teknistä tietoa täältä.
 • Sementtiliiman hionta:
  Sementtiliima on hienojakoista ainetta joka lattiaa liipatessa nousee pintaan, se hidastaa kuivumista ja aiheuttaa jonkin verran pölyämistä. Käytämme hiomiseen HTC 500 timanttihiomakoneita joita yrityksellämme on 2 kpl. Hiottaessa pinnasta poistetaan 0,2-0,5mm jolloin pehmeä sementtiliima poistuu pääosin ja huokoset aukeavat, erityisen tärkeää tämä on kosteissa tiloissa jossa pinnoite kiinnitetään lattiaan.
  Vaihtoehtoisesti meiltä voi vuokrata koneen ja tehdä hiontatyö itse.
 • Kosteusmittaus:
  Uutuutena olemme ottaneet käyttöön Wiiste Oy langattoman kosteusmittaukset. Kaikillehan on selvää mitä rakenteisiin jäävä kosteus voi aiheuttaa. Kosteusmittausta voi suorittaa myös valmiilta pinnalta vuosien ajan joten siitä on apua myös mahdollisissa vesivahinkojen kartoituksessa. Toimimme myös Wiiste Oy:n jälleenmyyjänä lapin alueella. Lisää tietoa tästä mullistavasta tavasta mitata kosteutta täältä
 • Piharakentaminen:
  Leimasinbetoni on uutta meillä mutta maailmalla sitä on käytetty vuosikymmenien ajan. Leimasinbetonilla saadaan yhtenäinen kestävä ”kivipinta” joka jäljittelee pihakivetystä niin ulkonäön kuin värienkin puolesta. Leimasinbetonista lisää täältä.
 • Puukomposiitti terassien valmistus ja lautojen myynti:
  ”MexyTech puukomposiittilauta on suunniteltu kestämään rajut sääolosuhteet. Puukomposiitti kuten nimikin sanoo on tehty ensisijaisesti puusta eikä jätepuusta tai pähkinänkuorista. Laudassa on myös luonnollinen puukuvio joka jäljittelee puun luontaista kuviota.

  Lisää puukomposiittilaudasta maahantuojan sivuilta www.komposiittilauta.fi"Tornion Laatulattiat Oy
Lautamaantie 130
95460 Tornio
Tukiasema/varasto:
Sukkatehtaankatu 1 L 10
Tarjoukset ja hallinto:
Jari Ahokas Betonilattiatyönjohtaja 
0400 694445 jari.ahokas(at)tornionlaatulattiat.fi
Tilaukset:
Toni 0400203437